Valóban kézzel készül a kézműves a fagyi?
Igen, bennünk is sokszor megfogalmazódott már a kérdés, most pedig meg is kaptuk rá a választ: igen! A Levendula Kézműves fagylatozó műhelyében járva hamar kiderült, hogy a hűsítő csoda finomságát a válogatottan minőségi alapanyagoknak köszönheti. A nyár nagy slágere a bazsalikomos citrom és az epres gyömbér.
Előbbi receptje bár igen egyszerűnek tűnik (víz, cukor, frissen facsart citrom és friss bazsalikom) azért a megfelelő háztartási gépek nélkül nem érdemes belefogni a fagyi gyártásba. Na, de lássuk azért a lépéseket!
A Siracusa-ból beszerezett citromokat előbb kézi facsaróval lefacsarják, majd a kimért vizet és cukrot egy edényben speciális géppel összekeverik, aztán hozzáadják a citromlevet. A friss bazsalikomot egy turmixba dobják, és felöntik az addigra összekevert folyadék egy részével. Ha kellően összedarálódott a fűszernövény, akkor mehet egybe az egész. Még egy kis kavarás és irány a speciális fagyasztó gépezet.
A végeredmény pedig leírhatatlanul ízletes, hűs finomság!